
אחת ולתמיד כמה ולמה - חלבון

מתי ? כמה ולמה - חלבון.
אחרי כל כך הרבה שמועות מיתוסים ודעות הגיע הזמן לקצר בסיפורים ולהגיע לעובדות המוחכות מחקרית נכון להיום .
חלבון הינו אבן בניין הכרחית לכל תהליך בניית השרירים בגוף ללא הבדל דת גזע ומין !(ולא רק...ישנם תפקידים חיוניים רבים נוספים ) .
אך רובינו לא מודעים לגבי כמה צריך איזה כדאי ומתי .
אז הנה העובדות:
צריכת חלבון רצויה לפי ה-International society of sport and nutrition הינה בין 1.6-2.2 גרם חלבון לכל קג גוף לאדם בריא ללא בעיה ספציפית , משתנה בהתאם לאופי האימונים והמטרה של המתאמן .
לדוגמא אדם בתקופת אימון קלה ,ללא מטרה מיוחדת המעוניין לשמר את הקיים ושוקל 70 קג יצטרך לצרוך 70×112=1.6 גרם חלבון ליום .
אדם באותו משקל בתקופת חיטוב (שמטרתו להוריד אחוזי שומן ושימור/העלאת מסת שריר ) יצטרך לצרוך יותר חלבון לדוגמא 70×154=2.2 גרם חלבון ליום .
עכשיו,בעבר נהגו לטעון שיש "חלון הזדמנויות " מיד בתום האימון שאם נצרוך את החלבון בדיוק בזמן זה - נייצר תהליך בניית שריר אפקטיבי יותר .
מחקרים עכשווים מוכיחים שלא כך הדבר - אין חשיבות בצריכת חלבון מיד בסיום האימון אלא לסהכ צריכת החלבון היומית .
העדיפות היא לפיזור החלבון בצורה שווה לאורך כל היום (עדיפות ל3-5 ארוחות ביום ) כך שפעם הבאה שתרצו לחדר הכושר איו באמץ צורך לקחת טונה בתיק . ;)
בהצלחה.
צריכת חלבון רצויה לפי ה-International society of sport and nutrition הינה בין 1.6-2.2 גרם חלבון לכל קג גוף לאדם בריא ללא בעיה ספציפית , משתנה בהתאם לאופי האימונים והמטרה של המתאמן .
לדוגמא אדם בתקופת אימון קלה ,ללא מטרה מיוחדת המעוניין לשמר את הקיים ושוקל 70 קג יצטרך לצרוך 70×112=1.6 גרם חלבון ליום .
אדם באותו משקל בתקופת חיטוב (שמטרתו להוריד אחוזי שומן ושימור/העלאת מסת שריר ) יצטרך לצרוך יותר חלבון לדוגמא 70×154=2.2 גרם חלבון ליום .
עכשיו,בעבר נהגו לטעון שיש "חלון הזדמנויות " מיד בתום האימון שאם נצרוך את החלבון בדיוק בזמן זה - נייצר תהליך בניית שריר אפקטיבי יותר .
מחקרים עכשווים מוכיחים שלא כך הדבר - אין חשיבות בצריכת חלבון מיד בסיום האימון אלא לסהכ צריכת החלבון היומית .
העדיפות היא לפיזור החלבון בצורה שווה לאורך כל היום (עדיפות ל3-5 ארוחות ביום ) כך שפעם הבאה שתרצו לחדר הכושר איו באמץ צורך לקחת טונה בתיק . ;)
בהצלחה.
לעוד טיפים גשו לדף הפייסבוק של עינבר.